De obligatoriska nyårslöftena...

Sitter hemma i Kalv och har dragit på mig en rejäl förkylning, vilket är riktigt tråkigt eftersom jag är hemma en så kort stund och vill därför träffaså många som möjligt, och inte sitta här. Ursäkta, men det suger verkligen att vara sjuk just dessa dagarna. :( Hoppas på en förbättring.
Kristina ringde idag, blev så glad. Penelope hade lyckats träffa en kille medan jag var borta, så det blir väl fullt upp när jag kommer tillbaka;) Haha... Jaja det ska börjas i tid.
Det är verkligen så tyst i Kalv att det nästan susar i öronen. Är inte van vid att ha det så när man bott inne i stan en längre tid. Ska ner till Lägenheten imorgon, hoppas på lite mer liv och rörelse där nere!!

MITT ÅR 2009:

- Träna 3-4 ggr/vecka

-Okej, jag vet att det låter klychigt med sluta äta godis, och nu menar jag verkligen SLUTA!!! (Har vart väldigt duktig på det sedan jag kom till Cypern men ska bli ännu duktigare nu till våren)

- Unna mig tid för mig själv och verkligen ta vara och njuta av den

- Kunna kommunicera någorlunda bra på grekiska, och förbättra mina grekiska kunskaper

- Bröja leva ett nyttigt och hälsosamt liv

- Bli ekonomisk, börja spara och ha koll på mina pengar

- Bli precis sådär glammig, chich och självsäker som tjejerna i Sex and the City

- Bara göra saker som man vill och som är roliga

- Bli bättre på att säga ifrån, och stå för sina åsikter

- Lära Penelope massa nya saker, och få se hur hon utvecklas

- Ha en otroligt rolig tid på Cypern

- HA KUL!!!


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS OCH NJUT AV DET NYA ÅRET :)



ENJOY/Elin


Jag är hemma i Sverige och det är KALLT!!!

Ja, då har jag vart hemma i Sverige i drygt en vecka:) Det var verkligen toppen och träffa familjen, mormor och morfar och Bertil och alla vänner, även om jag har några vänner kvar att se. Min underbara Cissi är en av dem så jag ska åka till Göteborg för att träffa henne.
Som sagt det är underbart att vara hemma, men det är såå fruktansvärt kallt!! Jag är inte van vid denna kyla, utan vill ha värme. Så det är tur att jag åker tillbaka snart:)
Det kändes jättekonstigt att komma hem och vara i lägeneheten, komma till lilla Kalv och träffa alla. Även om det inte hade skett så stor förändring. Men ändå, det var ändå 4 månader sedan vi sågs. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna..
Men hemma bra och borta bäst. :) Så snart blir det hemresa tillbaka till Cypern. Saknar redan Penelope och Kristina och Christian!
Fast först ska jag njuta av ännu mer jul och nyårsfirande innan jag flyger tillbaka. :)
Bara det att jag åkt på en förkylning, men hoppas att det blir bättre. Jag får kurera mig ordentligt.
Var på Lounge på juldagen. Ska lägga upp lite bilder därifrån.

Ha det bra:)
Ciao/Elin

Jag och min underbara Frida.

Marcus och Frida. Lägg märke till hur lång Marcus är jämfört med Frida.

Kvällens Taxi-chaffis;)

Okej, förlåt Viktor men jag var tvungen att ha med denna bilden;)

Haha jag och en femenim AG;)

Lägg märke till vilken skillnad det är på hudfärg


Sweden here I come.

Yes i natt bär det alltså av till Sverige.. Egentligen skulle flyget gått härifrån vid kvart i 2, men givetvis har det blivit förskjutet 4 timmar så jag åker 05.40. Irriterande. men men inget att göra åt.
Tur att Elin var på flygpltsen idag så hon sa det till mig. :) TACK!
Tydligen något fel på luftkonditioneringen med flyget så det var därför det var försenat. Sa till Elin att det var ju tur att det inte var värre som typ att en vinge hade ramlat av som de behövde tejpa fast igen. Haha;)
Nu ska jag gosa med Penelope, kommer sakna henne, Christian och Kristina.
Vi bytte julklappar igår, fick presentkort i min favvoaffär och en jättefin fickspegel som jag kollat på jättelänge! :) De hade skrivit ett kort att de är så glada att ha mig här och att jag är fantastik. Vilka underbara människor.
Nu ska jag förbereda mig för hemresa, aaaaaahhhhhh:)

Pusssokram Elin

Gamla bilder.

Jag hittade massa bilder på min efterfest som jag aldrig är inne på. Haha titta och njut! De är typ ett år gamla.





hörde jag ett skål??






Julkänsla...

Innan när jag och Penelope var ute och gick fick jag en sån där julkänsla igen som är så otroligt mysigt att få. :) Var inne på The Body Shop och det luktade jul och de spelade julmusik och hade massa goda bodylotion som luktade underbart. Får gå dit och köpa i helgen!
Nu är det inte långt innan jag kommer till Sverige på lite besök. Ska bli trevligt, men som sagt känns det mycket bra och veta att jag ska tillbaka och tillbringa ännu ett tag här på Cypern.
Är det snö hemma i Sverige? Jag vill ha snö, haha rätt land jag är i då.
Jag och Penelope ska julpyssla i eftermiddag, har inhandlat glitterpennor och papper och massa annat skoj. Hoppas Penelope tycker det också. :) Hon är i alla fall intresserad av saxen som hon vet att hon inte får.
Brukar gå in och läsa Blondinbellas blogg, och nu har hon ju fått ett eget Tv-program. Säga vad man vill men hon har verkligen framgång den tjejen. Bara 18 år och redan sådant flyt. Skoj att se hur en person har det som lever så annorlunda mot vad man själv gör. Springa på kändisfester, ha sveriges största blogg, tjäna miljoner och dessutom ha ett eget Tv-program! Det är duktigt.

Nu ska jag hänga upp min tvätt sen sätta mig ute i solen och läsa innan busfröet vaknar och håller igång.

Pussokram på er / Enjoy, Elin



Vilken händelserik helg.

Oj, vad jag har hunnit med mycket denna helgen. :)Jätteskoj verkligen!
I fredags kom Elin hit, vi lagade tacos och skulle sitta barnvakt. Så vi hade en väldigt trevlig kväll. Vi skulle kolla på film också, och både Christian och kristina hade rekommenderat massa bra filmer, men det slutade ändå med att vi kollade på Madicken som jag sett 1000 gånger. Haha vadå vara rädd att prova på något nytt?!
Elin somnade på soffan så hon varjättesocial efter klockan 12.. Haha blev en sen kväll för vi satt och pratade med Kristina o Christian när de kom hem och lilla Penelope vaknade ockås. Så det var fullt ös har klockan 3 på natten..
Sen blev det Nicosia på lördag, vi skulle över till den turkiska sidan. Det var verkligen intressant att se skillnader, men egentligen inte så mycket att titta på. Det var väldigt slitet och fattigt, och verkligen överallt såldes billiga märkeskopior av Lacoste, Dolce Gabbana, och Gucci. Och kläderna var typ använda också. Och sen kände man sig väldigt uttitad alla verkligen glodde, det kom 3 ljushårga tjejer, okej då Elin är brunett nu men hon ser ändå svensk ut.
Det var verkligen stärnga med passen, man var tvungen att visa pass både när man gick in och ut. De skrev in en i datorn och man var tvungen att skriva under papper och grejer, så det var bara inte att gå över. Men det var kul och ha sett den turkiska sidan också.
Sen åt vi jätteäcklig lunch på ett ställe, åkte vidare till IKEA och därefter till Agia Napa. Jag och Elin lagade mat och hade myskväll med att kolla på Grey´s Anatomy och bilar. Supergod mat!
Sen gick vi till Sunwing hotell och lyssnade på luciafirande. Jättegulligt luciatåg med gamla tanter. Det är ju verkligen som ett penisönärshem nu hotellen med alla långtidsgäster som ska stanna över jul och nyår, men det var mysig stämmning. Bara svenksar också.:)
På söndag skulle Elin jobba så jag tog mig en sovmorgon, sen åkte vi tillbaka till Larnaca.
Jag, Penelope, Kristina och Christian åkte till Christians pappas hus, som ligger verkligen precis vid havet. Bara 5 meter därifrån och det är en sån underbar utsikt att det integår att beskriva.Stora fönster i vardgasrummen och sovrummen så man kan ligga och titta ut på havet. Underbart vacker:) Jag och Penelope gick och plockade stenar.
Sen vidare till Sun hall hotell för ännu mer luciafirande och lite lotterier och glögg och pepparkakakor. Lucia tåg med små barn som var jättesöta. Penelope höll på att äta pepparkakor tills hon sprack! Max och Evelina var där också, så jag träffade dem och andra från Kristinas jobb.
Jag och Evelina tog en liten shoppingrunda i stan innan de åkte hem:) jättemysigt flr de har så otroligt fina juldekorationer och det är alltid en speciell stämmning innan jul. :) Ska bli spännande och se hur det är i Sverige!

Lägger upp lite bilder fårn helgen.

Enjoy/ Elin

Elin o ElinSliten gata, kändes som man var typ i Polen
Vi var inne i en jättefin stor moské
Frukt
Jättesöt gubbe med kärra
Och sen värtsa träffade vi Jonny Deep, eller okej då det var en vaxdocka...;) Lite synd, men han såg grymt riktigt ut.Elin blev lite kär;)
Det söta luciatåget
Mästerkocken Ein





Varför är alla såå förbaskat sega?

Ikväll har jag och Elin suttit barnvakt, just nu ligger Elin och sover på soffan. Jag gjorde det också ett tag men fick myror i benen och tröttnade. Ibland kan det vara jobbigt att sova! ;) Vi har ätit tacos och kollar på Madicken och Bondgården. Tänk vilken fantastisk människa Astrid Lindgren var, och vad hon har gjort för den svenska litteraturen och förgyllt allas barndom. Man vill verkligen leva så som de gör i Madicken eller Alla vi barn i bullerbyn. Så mysigt. :)
Jag och Elin har suttit och disskuterat namn på vad våra barn ska heta. Vi vill ha någon annorlunda som inte alla heter, men inget som barnen kan bli mobbade för. Wilma, Tea, Teo / Theodor, Lea är några förslag som jag har. Eller kanske Madicken?

Å jag blir nästan lite irriterad, varför är alla såå otroligt sega därhemma.? Har frågat i en månad nu vad som händer på nyår men ingen tar tag i något eller säger något, bara "Ja men det kan väl du fixa Elin jag orkar inte". Hallå, hur svårt kan det vara? Det är väl bara att fråga. Jag har mejlat och hållt på hur mycket som helst, men får typ inget tillbaka. Skärp till er därhemma och fixa lite och gör inte så nyår blir i sista stund utan någon planering.!! Kan ni ordna detta nu?
Okej, jag är trött därför jag låter irriterad, men det är så störande när man föröker själv och inte får någon respons på saker och ting! Bara för jag är här på Cypern behöver man ju inte tappa kontaken med så många.
Okej, tror att jag ska sluta där och gå och lägga mig.

Natti Natti! / Elin som är halvvaken.




Strålande väder.

Idag är det verkligen perfekt väder, det är höst i luften och kallt så man måste ha mycket på sig. Eller jag vet inte om ni där hemma tycker 18-20 grader är så kallt, men det tycker vi här.
Jag och Penelope gick på en otroligt härlig promenad för att få in den friska luften.. Jätteskönt att komma ut. :) Vi gick i den gamla delen av staden, och det är otroligt slitet. Larnaca är väl ingen speciellt fin stad.  Det finns till och med kulhål kvar sen kriget och inget är gjort sedan dess. Men som alla vet tycker jag att sådant är intressant så jag tog med mig kameran och tog lite kort.. Lägger upp dem här nedanför. Penelope och jag sprang hela Finikodues (strandpromenaden). Så mysigt!
Annars är det lungt. Ska gå en sväng till lekplatsen sen hade vi tänkt.!!
I helgen blir det Nicosia och den turkiska sidan, om Elin inte glömmer passet som hon gjorde förra gången;) Haha inte jag alltså utan den andra Elin.

Såg bilder från Cissi och jul på Liseberg, saknar det det är så mysigt att gå där. :)

Mamma, Pappa och Fredrik - Ha en underbar semester på Gran Canaria:)

Enjoy - Elin som är fylld med massa energi






Julfest och godisbak..

Ja just nu infinner sig julstämmen riktigt bra här på Cypern. Granen är pyntad, vi har bakat julgodis och ätit årets första julbord. I helgen var vi ju på julfest med bara svenskar och fick då serverat julbord. Helt Okej. Det var en trevlig fest, men alla gick hem så himla tidigt så jag och Evelina försökte få fart på festen lite genom att dricka lite vin... Så vi fick det trevligt sen! Tomten kom och det var julklappsutdelning till alla barn vilket Penelope uppskattade väldigt mycket. Så det var en trevlig kväll! Jag frågade en servitör vad han tyckte om de Svenska festerna och han svarade "Very good, very good.." de måste tyckt att vi var konstiga för det sjöngs snappsvisor och dans kring kranen och maten äter de väl direkt inte här.. Haha...:D
På söndagen kom Elin hit och vi skulle baka julgodis, vilket blev riktigt lyckat och mumsigt. Satt och snackade och seplade kort och hade en väldigt lugn och trevlig söndagskväll.
Så det är väl min helg i stora drag!
Igår fyllde Penelope 1 ½ år vilket hon och jag firade med att göra fruktsallad:) Stora tjejen nu, men hon var arg igår, så färmodligen är hon inne i en 18 månaders-kris istället för en 50 års kris. Ja allt kommer ju längre ner i åldrarna nu sägs det ju;) Haha...
Nu är det inte långt kvar tills ni får se mig hemma i Sverige på lite besök! Det känns bra och veta att man ska tillbaka till Cypern sen för det hade inte kännts bra att bryta nu, utan än är jag inte färdig med Penelope utan måste lära henne ett och annat till!

Lägger upp lite bilder från julfesten.

Många kramar från Elin. Enjoy!

Alla barnen var förväntansfulla när tomten kom.

Jag och Evelina med glada miner..

Denna bilden bjuder jag på. Kanske var det för att jag och E´velina började sjunga som alla gick hem så tidigt. Märk att vi verkligen tar i för kung och fosterland!!

Pepparkaksbak försök nummer 1...

Känner mig alldeles nyvaken, har precis lagt Penelope och hon låg och kramade och klappade mig så jag somnade, fast hon låg där hur pigg som helst;) Det finns inget mysigare än en nybadad trött varm och go 17 månaders bäbis som ligger och klappar en på kinden och pussar en när man är trött och det är kallt och mörkt ute!
Känner att jag håller på att dra på miig en förkylning, Kristina är redan förkyld och jag känner i halsen att det kanske är på väg något.. Får kurera mig!

Jaa, idag har alltså jag och Penelope bakat pepparkakor. Eller vi gjorde ett tappert försök. Jag var laddad till tusen, satte på jumusik så vi kom i stämmning. Bara det att de har en gamal gasspis som inte finns några gradantal på så man får typ gissa sig fram. Men vi övervakade... Men medan vi var ute i vardagsrummet och knådade deg och tryckte ut figurer som aldrig förr kände vi att det började osa brännt. Jag sprang ut till köket, som var helt täckt av rök. Pepparkakora var kolsvarta fast jag hade kollat till dem 1 minut innan. Alltså den spisen är kass att laga pepparkakor i.. Både jag och Penelope höll på att bli rökskadade så vi var tvugna att gå ut en runda för det lukta så illa. Det luktar fortfarande fast jag vädrat!!
Men vi ska göra ett nytt försök i helgen och låna Christinas pappas ugn.
Lägger upp lite bilder på dagens pepparkakasbak!

Imorgon är det julfest också. Ska bli rikgit kul, både Evelina och Kristina ska dit, och så kommer det vara bara svenskar. Skoj:D Återkommer om hur det var!

Ha en bra helg allihop.

Pussokram en trött Elin

Laddad inför pepparkakasbak!


Mjöliga kinder måste man ha..


kanske inte såå lyckade precis. är det någon som vill smaka?

Lugg..



Ja så här ser man ut med lugg nu då.. :)

Skoaffärer i massor..

Jag och Penelope hade precis kommit hem efter en shoppingrunda. Vi skulle båda ha tag i skor. Det var lättare till Penelope än till mig... Haha as usual. ;)
Vi gick typ i alla skoaffärer i hela Larnaca kändes det som. Penelope somnade av ren utmattning när vi kom hem.
Men jag fick i alla fall tag i ett par. Var tvungen att köpa ett par till julfesten på lördag. Blev ett par svarta pumps. Måste gå in dem för det var väldigt hög klack och det är jag ju inte van vid.
Jo som sagt ska vi på julfest på lördag med massa svenskar. Det är svenska föreningen som anordnar. Så då blir det svensk julmat, kötbullar, jansson, skinka och annat. Ska bli riktigt roligt! Tomten kommer också och så är det dans kring granen:) Penelope kommer tycka det är hur skoj som helst!

Igår var jag och Elin på Bio. Vi kollade på Sex Drive. Riktigt rolig film, och nej det är ingen porrfilm.. Haha en blandning av eurotrip och american pie..
Sen klippte elin min lugg så nu har jag lugg igen! Ska lägga ut bilder på det sen. Jag anförtrodde kökssaxen åt henne. Blev riktigt nöjd. Men jag var så trött att jag bara satt och skrattade hela tiden:D Kände bara att jag var tvungen att göra något roligt med håret nu.
Vi hade en riktigt trevlig kväll! :)

Ikväll ska jag och Kristina måla om min byrå inne i vardagsrummet i svart istället:) Kommer bli riktigt snyggt!
Sitter och lyssnar lite på julmusik. Snart julafton!

Ska ut i solen och bättra på brännan lite nu;)

Många kramar från Elin






Vilken helg!!

Ojsan, 1 december alla redan. Och det är varmare än vanligt runt 24-25 grader. :D Skönt.
Ja vilken helg det har varit. I lördags var jag och Kristina på Ikea och skulle inhnadla lite julsaker och pynt. Sjukt mycket folk och typsikt ikea hade de inte den hyllan vi skulle ha, men vad hade vi förväntat oss? Men vi hade riktigt trevligt, köpte pepparkaksdeg för jag och Penelope ska baka pepparkakor. :D
Sen gick vi in på ett stort köpcenter med alla affärer samlade.
Sen åkte vi tillbaka till Larnaca, satte iordning alla saker som vi hade handlat, åkte och storhandlade mat och köpte en plastgran. Tillbaka och laga lite mat, sen kom Evelina och Max och hämtade mig för vi skulle åka tillbaka till Nicosia.
Vi gjorde iordning oss för vi skulle ut på kvällen. Vi hade sjukt roligt. Det var helt galet, vi somnade klockan halv 5 på morgonen, men vi hade riktigt trevligt. Var på massa olika barer och nattklubbar inne i Nicosia. :D
Sen käkade vi brunch i Larnaca.
Hade lite adventsmys med Kristina, christian och Penelope. Drack glögg och åt pepparkakaor, tände massa ljus och satte på julmusik så det blev riktig julstämmning.
Penelope äter pepparkakor som en galning. I hopp om att hon ska bli snäll? Haha..
Har julpyntat min lägenhet nu så den är riktigt fin. köpte doftljus som luktar jul så bättre kan det ej bli.

Lägger upp lite bilder från helgen.

Enjoy / Elin



Laddad inför Party


Jag och Evelina är på G


Smile


Evelina och Max



Jag och Max
Party Party!!!

Visst blev det snyggt med denna väggdekorationen?


RSS 2.0