Sur!

Just nu sitter jag och surar över att det är valborgsmässoafton och jag inte är i varberg:(
Men vad vore en kväll i varberg, massa fylla, bråk, trångt, inte komma in på sociten.... Å alldeles alldeles underbar!
Ja förstås inte fylla och bråk och det, men att träffa allt folk och stämningen och musik. Härlig vårkväll i varberg, finns inget bättre!
Sen är jag trött på alla cyprioterna, de mär så otrevliga och slänger bara på luren i örat om man ringer och frågar dem något! Tack för din hjälp liksom!!!
Sen blir jag mer sur över att det är lygnevi på lördag och där kommer jag inte heller vara! Å, men det blir Ayia Napa istället med Evelaaanch och Elin!

Nu ska jag sura klart sen lägga mig!

Lägger upp bilder från valborg förra året. eller var det för 2 år sedan??

Grillning på klipporna!

Underbart!

Haha vilken rolig bild, är ju tur att Viktor och Johanna syns!

Snygga brudar i brillor!

Bli mer kreativ och få ett bättre liv.

Precis så lyder rubriken i Topphälsas tidning. En mycket intressant artikel där det står att vi kan använda vår kreativitet för att lösa problem och missnöjen i livet.
Om man är i kontakt med sig själv, kommer vi automatiskt på hur vi ska lösa problem och får nya ideér.
Där står också att för att komma i kontakt med sig själv måste man lära känna sina olika personlighetsdelar:
Presteraren: Inriktad på att utföra saker
Dansaren: använder sinnena och vågar att bara vara
Försvararen: anfaller, flyr eller spelar död om vi blir attackerade
Smärtkroppen: all smärta som drabbar oss samlas här

Jag tror att det är såhär i dagens samhälle att det är många människor som har problem, men som bara inte vill erkänna det för sig själva. Kanske känner man sig misslyckad och värdelös och ljuger istället för sig själv att allt är bra fast det inte är det.
Inom den buddistiska filosofin tror man att alla människor har 53 problem, det kan vara allt från små problem, till stora livsfrågor. Vissa av problemen går att åtgärda, medan andra är omöjliga!

Det fanns även olika steg hur man kommer loss till sin kreativitet. Bland annat skulle man skriva ner alla 53 problemen man hade. Oj tänkte jag så många problem kan man ju omöjligt ha, men sedan när jag började skriva så ploppade det upp mer och mer.. Jag håller fortfarande på med min lista men jag kommer komma upp till 53 problem.
Sätt er ner också och skriv ner alla problem, det kan vara allt från att man måste damma sitt rum och städa, till att man vill gå ner i vikt, äta bättre, eller att man håller på att bli gamal. Det kan också vara att man vill byta jobb, våga säga nej osv.. Så ta ett papper och penna och börja skriv!
Se sedan vilka av problemen som går och åtgärda, och sådana som inte går att göra något åt!

Följ din intution som du känner när du är i kontakt med dig själv!

Det handlar om att vara kreativ!

Today is my birthday!

Idag är ingen vanlig dag för det är nämligen min födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!! :)
Ja, nu är man ett år äldre, men 19 år är väl ingen speciell ålder? Ett steg närmare 20 i alla fall. Men det pirrade lite extra i magen när jag vaknade imorse  för jag visste att jag fyllde år, och så vaknade jag sådär barnsligt tidigt som man alltid gör, och jag låg och väntade och lyssnade på att någon skulle komma in och sjunga.
Å det gjorde dem också, Peneleope och Kristina! Fick frukost på sängen, och present och blommor! tack, ni är sötast!
Fick presentkort i mina favvoaffärer och manikyr eller predikyr på en salong! :)
Jag och Penelope har vart på Starbucks och ätit en smaskig morotskaka och druckit en färkspressad apelsinjuice. För att firat lite extra. Men det riktiga partyt var i lördags, då tjejerna och jag var och åt på min favoritrestaurang VIALE, där de har supergod  mat! De hade även beställt in en tårta med tomtebloss och ljus och så sjöng de för mig! Jättegulligt!
Kvällen/natten fortsatte vidare till en bar/nattklubb där vi dansade natten lån och drack drinkar. :)
Tack söta tjejer!
Evelina kom in och sjöng för mig i lördags och så fick jag den förmånen att önska låtar från henne hela dagen, det enda jag önskade var You are my sunshine med Domino Dancing, så tillslut blev hon så trött på den, vilket tur att jag kan lyssna på den på repeat på youtube nu då:)
Pratade med mamma och hon sa att morfar hade vart och hissat flaggan hemma, och fredrik hade skickat ett jättegulligt bildspel på saker hemomkring.

Over and out!!
/ Födelsedagsbarnet

















Det känns så tomt..


..utan min Frida här längre. Hon har precis tagit en taxi till flygplatsen, jättesorgligt. Man vänjer sig så fort vid att ha någon här. Men ni ska bara veta hur skoj vi har haft!!! Oj, oj oj :) Så mycket skratt, prat om killar och annat skvaller.
Sen ser vi ut som 2 pepparkaksgubbar för vi har solat och pressat i solen varje dag.
Vi har även skakat rumpan i Ayia Napa i helgen. Kom inte i säng förrän vid 6 på morgonen, solen höll ju till och med på att gå upp. Men skoj hade vi, tror aldrig jag dansat så mycket.
Var på Grabbarna Grus som är en skandinavisk bar där de har supergoda drinkar, och jättebra musik!
Jag har tidigare vart emot festandet i Ayia Napa men jag måste säga att jag ändrat mig. Det är ju superkul där.
Vi har även vart på Nissi beach några dagar också. Det är så otroligt fint där! :)
Vad har vi mer gjort?? Ätit massa god mat, festat, dansar, solat, passat Penelope.
Vi badade i havet igår här i Larnaca med Penelope. Hon tycket det var jätteskoj! Frida blev även den nya favoriten för Penelope. Jag var nog en tråkig tant som sa nej hela tiden tyckte Penelope medan Frida inte sa någonting!

Bilderna får berätta mer om vad vi gjort.

Förresten kommer Evelaaaaanch ikväll, äntligen tillbaka efter sin resa till Sverige, så vi har nog ett och annat och prata om! Imorgon ska vi fira mig, eftersom jag fyller år på måndag:D

Titta och njut av bilderna!

Ayia Napas partyglada tjejer



Frida trivs som fisken i vattnet.

Nissi Beach!
3 Glada tjejer
De fann varandra!

Vi frossade i massa frukt!
Penelope och Jag!





Imorgon kommer min Frida!!!!

Åååå jag är så spänd, imorgon kommer nämligen Frida! Wehey:) Som jag längtat till denna dag. När hon bokade, för ca 2 månader sedan kändes det jättelänge kvar men tiden går så otroligt fort, så imorgon gäller det.
Ska möta henne på flygplatsen. Superkul! Cypern firar ju sin påsk nu i helgen så jag kommer vara ledig hela tiden hon är här, bortsett från 2 dagar.

Annars har det vart en ganska lugn vecka. Kristina var ledig i måndags så vi åkte till Agia Napa och Nissi Beach och lekte i sanden. Penelope tog även årets första dopp i havet. Kallt var det, men ganska skönt eftersom det var så otroligt varmt i luften. :)

Just nu är jag barnvakt, sitter med datorn i soffan och kollar på Fashion - TV. Ska sätta på en film, Vingar av glas. Alexander Skarsgård är ju bara för snygg.

Har ni Sett Ballar av Stål på kanal 5?? Inte, gör då det. Skratta så jag grät.
Det är olika karaktärer som dirver med folk ute på gatan och de vet inte om det. En raggar på killar som har flickvän, en försöker lura folk med att en dvärg som är 45 är 7 år och försöker få in den på Ikeas-barnbassning. Ett par fejkar sex över allt så folk ser, och en skriker AIK på en Hammarby match. Ni måste kolla för det är grymt skoj:)

Kommer väl bli dåligt med uppdatering nu när Frida är här för vi ska mysa:)
Men inte för ni kommer märka någon skillnad eftersom jag är så dålig på att skriva i alla fall.

Detta blev inte så roligt inlägg så jag avslutar med några bilder.
Min fina mormor fyllde år i måndags! Stor Grattis-kram till henne. Skickade ett berlock som var som en snäcka,jättefint!

Ha en trevlig kväll.

Enjoy/ Från Elin som längtar efter sin Frida.

Här är bilder från när Frida, Ida och Jo var och hälsade på mig förra året. :) Titta och njut!






Jag och världens bästa mormor

Ps...

... Det tog exakt ett blogg - inlägg för mig att äta upp äggen ur kossan!

Äggen kommer ur kossan!

Haha fick en påskpresent av Evelaaanch och det var en liten kossa, och i kossans mage låg det massa påskägg:) Å just de här chokladäggen sitter jag och håller på och äter upp just nu. Evelina var orolig för att jag skulle sitta själv i påsk så därför köpte hon denna lilla kossan till mig som skulle hålla mig sällskap!
Fick lite dåligt samvete igår att jag inte hade några planer på påskafton, men samtidigt tänkte jag att cyprioterna firar inte påsk här förrän nästa helg, så jag behövde ju inte känna att jag missade något.
Evelina åkte till Sverige fredag natt, och elin kommer äntligen tillbaka imorgon kväll:) Snart är ordningen återställd.
Men i alla fall, igår låg jag vid poolen hela dagen. Tänk er en tomat så förstår ni resultatet av gårdagens solning. Idag däremot liknar jag mer en chokladkaka, och det är det resultatet jag vill åstadkomma. Brun istället för röd.
Igår blev det i alla fall en spontan utgång, jag och grabbarna. Haha men vad skoj vi hade, drack drinkar och öl och dansade som aldrig förr. Det var Daniel, en av engelskmännen(ja mamma han som alltid räcker ut tungan på alla kort), och Antony en cypriot. Supernajs. :)
Det roliga var att svenskar är ju allmänt kända för att dricka oerhörda mängder alkohol, och så fort man säger att man är svensk tror folk att man är alkis. Men vi är ju så, inget man kan rå för. Så medan Daniel och Antony satt och smuttade på sin öl. låg jag hela tiden en halv öl före dem, något som de retade mig för och som jag fick höra under kvällens gång.
Daniel sa att alla svenskar han känner bara häver i sig alkohol. Okej nu hävde jag inte i mig, men ni fattar grejen.

Idag kom det in 2 jättesöta tjejer och väckte mig. Penelope och hennes kompis från Sverige, Alicia, som var på besök. Dock har det vart fight både idag och igår om allting, leksaker, mammor, halsband, ja allt. de kunde inte komma överrens, de slog och jagade varandra. Men de var ändå söta tillsammans de stunderna de inte slogs, då kramade och pussade de varanda, Alicia kunde prata jättemycket, och hon var så otroligt söt!
Bedårande söta små tjejer bägge 2. :)

Nu ska jag ta ett ryck och börja städa.

Ha en mysig kväll:)
Love / Elin







Kolla mamma han räcker ut tungan:P



Antony

Jag fick ont i fossingarna på vägen hem..



Min söta kossa!

Påskpyssel, påskpyssel lite mera påskpyssel...

HUR DU VET ATT DU ÄR ETT PUCKO....
¤ ...Du blev påkörd av en parkerad bil.
¤ ...Du tror att det är iskuberna som håller frysen kall.
¤ ...Det tar dej 2 timmar att kolla på en 60 minuters film.
¤ ...När du gick på discot där man skulle vara över 18 tog du me 17 av dina kompisar.
¤ ...Du ville ha en ny munk eftersom det var hål i den förra.
¤ ...Du ringer nummer-upplysningen för att få numret till 112.
¤ ...Du tror att du höjer ditt IQ för att du ställer dig på en stol.
¤ ...Du snubblar över en sladdlös telefon.
¤ ...Du säljer bilen för att få pengar till bensin.
¤ ...Du kastar en sten mot marken o missar.
¤ ...Du försöker dränka en fisk.
¤ ...Du köper batteri till en sol-driven ficklampa.
¤ ...Du blev inlåst i en livsmedelsäffär, o svalt ihjäl.
¤ ...Du tömmer ditt bankkonto och tror att du är rikare.
¤ ...Du hoppar ut genom fönstret, fast det finns en dörr.

Haha visst var den rolig?? ;)

Här kommer bilder från gårdagens pyssel:

Vi gjorde en bok om påsken










HA EN BRA DAG! LOVE/Elin

Idag saknar jag...

...Sverige! Det är inte ofta jag gör det, men när jag väl gör det, så gör jag det rejält!
Både Elin och Evelina besöker Sverige nu i påsk, så jag är lämnad ensam kvar. Det är nog därför jag tänker på Sverige och dem där hemma. Men det går över!
Idag är det dessutom regn vilket inte gör det hela bättre.
ast jag och Penelope har haft kul i alla fall. Hoppas i massa vattenpölar. Tänkte pyssla lite mer med henne i eftermiddag. Jag älskar verkligen att pyssla! Kan sitta hur länge som helst:) Vi har gjort massa påskpyssel och namnskyltar,och sifferkort. Ska lägga upp bild på det.
Annars är det lugnt här. Ska sätta mig och läsa min bok är det någon där, med Marian Keyes. Superduper. Jag tror aldrig jag läst så mycket böcker förr som jag gör nu. Men det går i perioder. Ett tag kan det gå flera månader innan jag läser en bok, sen har jag flera böcker på gång samtidigt.
Ska försöka komma iväg och träna ikväll också. Måste bli ändring på det.

Igår gjorde jag och Penelope en jättegod Smootihe med jordgubbar. Hon tyckte det var jättegott! Ska göra det lite oftare.

Over and Out/ Elin










Ett brev kommer lastat med...

PÅSKGODIS!!! Mmm det var mamma, pappa och Fredrik som skickade ner ett påskägg fyllt med godis. Å det bästa av allt, Marabou Choklad:))) Snacka om att jag satt och njöt till fullo.
Och idag kom ett kort från Mormor, morfar och Bertil som önskade Glad Påsk. Jag blir så glad när jag får post här!
Inte så ofta om man säger så, så det bli väldigt speciellt;)
Tack så mycket ni därhemma.
Jag och Penelope ska påskpyssla i eftermiddag. Lägger upp bilder sen.

Ha en bra dag!

Tjao/ Elin










God bless me...

Idag har det hänt något som jag aldrig kommer glömma. Det har förändrat mitt liv. Okej, nu tror ni att det är värsta grejen, men när ni kommer läsa det, kommer ni inte tycka det, men för mig gör det verkligen det.
Det började så här:
Jag satt vid poolen och solade och pratade med mamma i telefonen. Jag kollade runt lite och så plötsligt såg jag någonting ligga på marken. Vet ni? Det va en kattunge!!!! En jätteliten, utan mamma som bara låg där alldeles hjälplös. Jag var ju helt fel person (eller precis den rätta beroende på hur man ser det) eftersom jag är helt akktkär och kan inte se hjälplösa stackare bara ligga. Den hade bara ett öga för det andra var fullt med var. :(
Så jag tog upp den, Mamma sa att den kunde ha rabies och andra sjukdomar, men i det läget spelade det ingen roll.
Den var så liten och rädd. Jag tog med den till solstolen och lade den på min tröja och pratade med den...
Jag hade verkligen inte hjärta att bara lämna den, det var inte tal om saken, men samtidigt kan jag inte ha den inne i lägenheten med Penelope och så..
Så jag var tvungen att ringa mormor, jag började ju gråta givetvis, lipsill som jag är när jag berättade att jag inte visste vad jag skulle göra. Hon sa att jag måste lämna bort den.
Sen kom jag på att det finns en tant som bor precis jämte oss som har jättemånga katter, så jag tänkte att jag kan ju lämna den där. Gick ut på gatan med den stackars kissen och tänkte att jag får gå dit. Men det var ingen hemma.
Då ser jag en arab-familj och frågar om de vill ha den.. Mamman och barnen säger jag men pappan besätmmer och säger tvärt nej och säger att vi ska lämna den på gatan. Kommer inte på fråga säger jag och tar katten och går.
På vägen tillbaka möter jag kvinnan med katterna (ja, nu tror jag på ödet) och frågar om hon bor där och kan ta hand om den. Hon tycker att jag är en fin människa som kommer och ger den till henne, och säger God bless you.
Nu behöber jag inte ha dåligt samvete utan jag vet att den har det bra! Puhh vilken lättnad.
Men nu har det verkligen gått upp för mig: Jag vill arbeta med att hjälpa folk. Som sjuksköterska/narkossköterska/barnmorksa. Det här har satt spår i mitt hjärta, även om det låter löjligt.
Jag klarar inte av att se att människor och djur far illa.

Så jag har vart lite hero!!!

Pussokram Elin


Just nu vill jag bara...

...gräva ner mig i Sahara-öknen. Mår inte alls bra, hade feber igår, ont i hela kroppen, huvudet och magen:( Mår skit helt enkelt. Å det är inte alls kul!!
så nu sitter det  2 sjuklingar i soffan. Penelope är också förkyld, näsan rinner på henne.
vi har typ sovit bort hela dagen, somnade halv 12 och Penelope väckte mig halv 4 i eftermiddag. Men vi behövde nog verkligen sova.
Igår var jag ledig för det var Cyperns självständighetsdag. Så i tisdags när vi hade tjejkväll fortsatte jag och Evelina till nattklubben Drakula.
Middagen med tjejerna var jättegod, en nyöppnad italiensk restaurang. Supertrevligt, så dit ska jag gå med mamma och pappa när de kommer ner i Maj!
Sen gick vi alltså vidare, egentligen var vi för trötta men vi gick på överskotts-energi det sista! men det var kul, vi dansade järnet.
Hemma vid kvart över 4 och upp och passa Penelope kvart över 7, behöver inte ens tillägga att jag var trött.

Sen slappade jag och Evelaaanch lite vid poolen. superhärligt väder och jätteskönt. Evelina blev bilägare igår också, så nu ska vi åka runt en massa:)
Sen åkte jag, evelina och Linnea plus hennes hund rocky  till Agia Napa och gick en lång runda på trandpromenaden i det otroligt varma och vackra vädret, å sen fikade vi. En mycket skön eftermiddag.
Men när jag kom hem va jag helt slut, så jag somnade 2 timmar. Stackars Evelina fick aktivera sig själv..
Sen när jag vaknade kände jag mig helt död. tog febern och hade 38,3.

Men som tur ingen feber idag, men jag mår dåligt ändå.Jobbat har jag gjort i alla fall. Som tur är har Penelope vart på bra humör och inte skrikit vilket har underlättat väldigt mycket.

Så mitt humör är väl inte på topp nu kan man väl inte påstå..

Lägger upp bilder från helgen.

Ha det bra i sköna sverige, saknar er.
Tjao!







RSS 2.0