Vart bor du lilla råtta?!

Igår satte jag på en skiva till penelope. vi har lyssnat på den ett x antal gånger, men den är bra. men det roliga var att jag visste precis vilken ordning låtarna kom i. först vart bor du lilla råtta följt av bockarna bruse... haha är det ett tecken på att man lyssnat för mycket på den?
jag kan alla repliker på lotta på bråkmakargatan utantill. haha kristina blev misstänksam att det enda jag och penelope gör är att sitta och titta TV vilket vi givetvis inte gör, men de fastnar där ändå. Alla filmer om 5 myror är fler än 4 elefanter kan jag också. Alla sånger om bokstäverna. haha ;)
Idag är det fredag, igen... Vart tar alla dagrna vägen.?
var på min grekiska igår. alla är ju så tröga, det var ingen som kunde alfabetet även om vi hade det i läxa, så hela lektionen gick åt till att ta det igen. visst är det bra med repitition, men det känns lite bortkastat. jag vill lära mig nå¨got mer. alla satt där som frågetecken. hallå, hur tröga får man bli?
I mogron ska vi till IKEA. ;) ska bli kul. på kvällen kommer Evelina också, så vi ska troligtvis ut och göra Larnaca osäkert igen..;) På söndag ska jag träffa Elin också. skoj!
Mejlat med min underbara Cissi! :)
Jag och Penelope har en dejt i lkeparken sen. Vi ska träffa en polsk tjej som har ett barn som är lika gamalt som Penelope. de lekte tillsammans igår, och mamman är jättetrevlig så vi bestämde träff där idag!

Trevlig helg på er allihop:)
Pussokram elinpelin

Helg i Agia Napa:)

Måndag igen. det känns som det är en ny vecka hela tiden. Alltså jag tjatar om att tiden går så fort men den gör verkligen det och det är skrämmande!!
I fredags kväll åkte jag med Elin till Agia Napa. Spännande och se hur hon bor, och hur det är i Agia Napa nu på vintern. Alltså det är en riktigt spökstad. Vi åkte genom byn och det var inte en enda människa ute. Jag skojar inte.. Alla restauranger var stängda, det blåste och regnade så det såg verkligen ut som en spökstad. Lite skrämmande. Det är verkligen svart och vitt. På sommaren är det charter-party för ungdomar och på vintern helt dött. Att det kan vara sådan skillnad.?!
I alla fall Elin hade en jättemysig lägenhet, så vi körde fredagsmys. Beställde hem mat från Hokaido, jättretrevligt japanskt ställe, firade min pappas 50 års dag där förra året. Sen kolla vi på film åt chips och popcorn och hade en riktigt mysfredag.
På Lördagen gick vi upp ganska tidigt för vi skulle bege oss till Nicosia och träffa Evelina och kristin.
Vi hade bra flyt, vackert väder och hög musik så man blev på bra humör. Inte nog med det, vi hittade en parkeringsplats direkt när vi kom in, så Elin var glad hela dagen.
Träffade Evelina som var en jätte gos tjej och kristin. Lunchade och shoppade. Vi skulle ju över till den turkiska sidan men Elin hade glömt passet så det blev shopping.
Hann med IKEA på hemvägen också.. :) Svensk som man är..
På kvällen var vi bjudna på middag hos Elins kompisar Lena och Joakim och deras lilla hund Freja. Jättretrevligt.
Sen skulle vi ut för att fira 2 barägare som fyllde år. Som sagt var det helt dött till och med på bargatorna. Inte en enda människa eller bar öppen. Och det som var smockat med folk när vi var där i September.
Tog en öl, och gick hem ganska tidigt.
Åkte hem på söndagen efter en mycket trevlig helg.
Hoppade av och gick på marknaden lite, men det var bara skräp. Massa Dolce gabbana och gucci kopior och turister som blir som galna.
En kille började prata med mig och tyckte att jag va fin och bla bla bla.. och så frågade han om jag var gift. Jajamensan sa jag;) Haha med vem vet jag inte, men han slutade prata;)
Jaa så såg min helg ut! Hoppas ni har haft en bra!

Är så glad för Sannas skull som träffat en sån goding till kille. sannajosefine.blogg.se läs mer där.

Enjoy / Elin



Turkiska flagganJag på En öde tom bargatan i Agia Napa
Elin på G

Inne i Nicosia.

Kristin och Elin på Vero Moda.

Love is in the air...

Fredag och snart helg. Det är något speciellt med fredagar, det ligger något i luften.. Hmm allt känns så lungt och skönt. Älskar fredagar. :)
I helgen ska jag, Elin åka till Nicosia för att träffa Kristin och Evelina. Evelina har jag aldrig träffat innan, men hon jobbar på kristinas jobb och hon har pratat mycket gott om henne. Förmodligen blir det en fika, kolla runt inne i stan och sen ska vi över till den turkiska sidan. Ska verkligen bli spännande eftersom det är sån otrolig skillnad. Precis när man gått över gränsen från den grek-cypriotiksa sidan till den turk-cypriotiska förvandlas det genast till sämre standard och mer slitet och fattigt. Samtidigt som man kan se den grekiska sidan där allt är snyggt rent och massa affärer. lite collt att det kan vara sådan otorlig skillnad. Och jag tycker det är intressant med mer slitna områden. Fråga de som var med mig i Polen. Haha vem var det som sprang runt och tog kort på alla fattiga och slitna hus? Jo det var minsann jag det!
Kanske kommer sova hos Evelina också i Nicosia, om bussarna går som de ska på söndag. Förmodligen kommer det inte göra det, men jag ska ringa till bussförlaget nu och snacka..
Så det kommer bli en rolig helg. kanske ska sova hos Elin i Agia Napa ikväll också:)

Å jag tror att jag har blivit lite små kär i killen som sitter nere i försäkringskassan. Det är så perfekt för han har sitt skrivbord längst ut så man ser honom varje gång vi går ut, vilket gör att man skaffar sig lite extra äreneden;) haha eller kanske inte.. Men han är verkligen hur snygg som helst. Igår när jag och Penelope hade gått en runda till lekplatsen så gick vi förbi honom. Innan har det alltid varit att vi kollat på varanda snabbt, men nu kollade vi på varandra och små log lite. Tänk att ett leende kan betyda så mycket. Love is in the air<3
Får lägga in en stöt någon gång lite snyggt. eller skaffa mig ett ärende hos försäkringskassan så jag måste gå dit.

Okej everybody, nu ska jag ut i solen och läsa innan min goding vaknar! :)
ha en toppenhelg iu snöiga Sverige. varför bo i Sverige när man kan bo i ett land där det är 25 grader i slutet av november?

Penelope älskar när man tar kort på henne..

Min underbara Goding:)



Enjoy/ Elin

Bio:)

Gårdagens kväll tillbringade jag med Elin:) Jag och Penelope gick och mötte henne vid hotellet där hon jobbade för att sedan gå hem till oss och busa och leka lite innan Kristina kom hem.
Därefter lagade jag och Elin kycklingfilé med ris och norsk bearniessås;) haha riktigt smarrigt tycker jag allt att det blev,
Sen blev det bio. Jättemysigt:) Vi valde filmen My best friend´s girl, som var en grymt bra film. kan verkligen rekommendera den starkt. Plus att det var en jäkligt fräsch skådelseplare med så både jag och Elin blev kära i han och satt där och suckade över hur snygg han var hela filmen igenom...
Så det blev en riktigt lyckad kväll:D
Sedan var det lite krångligt att komma från bion för vi såg vägen vi skulle ut på hela tiden, men inte hur man kom dit, så vi körde varv efter varv.. Haha;)

Å nu kan jag inte få in en bild på den snygga skådisen, typiskt också..

Nej gott folk, nu ska jag ut i solen innan Penelope vaknar. Hon somnade i vagnen när vi var ute och gick en runda..

Enjoy / Elin



Omoget..

Satt precis innan och tänkte på hur mycket man har förändrats genom åren. Det är ju självklart att man gör det, alla går ju genom dessa faser, men det är ganska häftigt hur många olika "personer" man egentligen varit innan man hittade sig själv, och så som man är.
När man går på mellanstadiet, handlar det om att vara cool, skicka hemliga lappar till kompisen brevid en utan att läraren ser, spela fotboll och innebandy med grabbarna på rasterna, snacka skit bakom ryggen på varandra, gå i magtröjor, visa upp sig för killarna, reta de som går i lågstadiet osv... Eller var det bara när jag gick på mellanstadiet? det var i alla fall det som jag och mina kompisar ägnade oss åt. Och visst ägde vi skolan?!!
Sen kommer man upp till högstadiet och tycker man är vrål cool, hallå man är ju faktiskt gammal nu?! Eller? Då tyckte man det ja, men nu när man tänker tillbaka, shit vilken fjortis man var!
Nu började man tjafsa med lärarna, skolka från vissa lektioner som var tråkiga, man gjorde inte läxorna, det visktigaste var kompisarna och killar.. Killar, killar, killar var typ det enda som allt kretsade runt. man gick varv efter varv i korridorerna för just den där speciella snygga killen satt där på en bänk. och visst drog man ner linnet lite extra, fixade till frillen, och kollade sig x antal gånger i speglar innan man gick förbi. i hopp om att han skulle lägga märke till en.. man stannade kvar lite extra efter skolan bara för att få se en skymt av snyggingen...
Visst man var skitcool, speciellt när man gick i 9:an, då var man ju störst på skolan. Man visste ju allt, man kunde tjafsa emot lite extra. Vi skulle ju ändå snart vidare till gymnasiet...
Jag minns när jag började ettan på lågstadiet, då åkte vi buss med dem som skulle vidare till gymnasiet och man var verkligen rädd för dem, man såg upp till dem och man vågade inte yttra sig.
Sen en dag så var man själv där. Som att trycka på en knapp, så fort har det gått.
I och med att man började på gymnasiet, innebar det även att flytta hemifrån och det blev en väldigt stor omställning.
Det var stort och börja gymnasiet och flytta hemifrån... Nya kompisar, nytt ställe, egen lägenhet! Allt hände på en gång.
Man fick ta ansvar själv, städa, laga mat, diska, ansvara för att man gjorde läxorna själv och kom i säng någorlunda tidigt på kvällarna.
Fast nu när jag tänker efter var man inte speciellt mogen när man gick i ettan på gymnasiet. Allt kändes som ett rävspel balnd oss tjejer, man var kompis med en tjej ena dagen, för att nästa dag snacka skit om henne och vara med en annan som man hade pratat illa med dagen före. Precis så var det. Man bytte kompisar till höger och vänster. Jag kommer alltid komma ihåg det Martin sa till oss den allra första skoldagen: Den ni är bästa kompis med nu, kommer inte vara eran närmsta vän när ni slutar 3:an. Och det stämmer. fast min underbara Sanna har jag fått ha kvar som tur är:)
Undra hur man tänker om 10 år? Nu tycker jag att man är vuxen och mogen, men kanske om några år kommer jag nog inte tycka att jag var det. Så kommer det nog alltid till att vara. man kommer aldrig bli tillräckligt mogen. Alltid kommer man tänka tillbaka sen när man är gamal att: Gud vad töntiga jag var när jag var 40...

Men man ska ju vara barn så länge man kan!

Enjoy/ Elin

Koncentrera dig på att dammsuga älskling...

Idag när Kristina kom hem, var det första hon var tvungen att göra att dammsuga. jag och Penelope hade grisat ner så.. Men det roliga avr att penelope ville dammsuga för hon tycker det är så skoj. Tur att ingen kollade in, haha man kunde ju tro att det var slavarbete... men i alla fall Penelope dammsugade, men sen tyckte hon något annat var roligare, så dammsugan fastande under soffan. Hon började skrika för den hade fastnat, sen kommer kristina för att hjälpa henne.
Då säger Kristina:
- Koncentrera dig på att dammsuga älskling...
Det lät så himla roligt eftersom Penelope är en 17 månaders bäbis. Lät som hon pratatde med Christian. Så himla kul!!

Helgen...

ja då har man vart Cypriot i 12 veckor idag. tiden bara rusar iväg..
Helgen har vart toppen. I fredags kom Elin hit. jag hade inhandlat lax, grönsaker och ris så vi lagade en otroligt god middag. Vi hade en plan att vi skulle äta, dricka vin och gå ner till havet och ta en drink. Så blev det också.
Vi hade väldigt trevligt, men vi fick lite beslutsångest, efter första drinken visste vi inte óm vi skulle fortsätta. Båda var hur trötta som helst att ögonen gick i kors. Så det blev sängen. Ett klokt val tyckte vi dagen efter, för vi var ganska slitna efter X anatl glas vin.. men vi hade supertrevligt:)
vi blev mycket uppskattade av cyprioterna och fick många blickar efter oss.
På lördagen shoppade vi lite, gick på marknaden och tog en underbar glass på Häagen dasz nere vid havet. de har supergod glass.
Sen åkte Elin hem. Jag och Kristina åkte till Carrefour och riktigt storhandlade.
En lugn lördagkväll, tände ljus och låg och läste.
Söndagen var också lugn, städa, tvätta, diska, laga mat, träna och ta Penelope lite! Han med och sola lite också..
Så ungefär så har min helg sett ut.
nu till helgen så ska jag, elin och Kristina till Nicosia på en yoga-workshop mässa. Ska även över till turkiska sidan också. Ska bli skoj!
Sen blir det nog bio med elin på onsdag och fika med henne nere vid havet idag!

Ha det bra!
Kramar från Elin


Underbart kaos:)

Igår skulle Penelope äta själv så vi satt vid bordet och åt. Hon har gjort det innan, men nu måste hon börja göra det oftare för hon är så pass stor nu. Efter när vi hade ätit färdigt såg det ut som 3: e världskriget. Det var korv stroganoff på väggarna, hela golvet, hela hennes barnstol till och med i Penelopes näsa. Över allt utom i munnen;) haha det såg så härligt ut när hon åt. Efteråt fick vi sanera hela matplatsen, skrubba väggar och golv! Samtidigt som jag gjorde det lyckades Penelope rivs ut alla hennes blöjor. Så det var minst sagt kaos. men vi hade så skoj, och bara skrattade;)
Kände mig som en morsa som ska göra allt samtidigt! ;) haha

Igår var jag på grekiska också. Skoj, lärde oss alfabetet, det är ju ett helt annorlunda alfabet, så det känns som man börjar ettan i gen när man sitter och skriver det, och ska skriva bokstäverna på en rad i boken. precis som man gjorde när man började ettan, och skulle lära sig hur man skrev bokstäverna. Så man är tillbaka där!

Ikväll ska jag och elin ner till havet och ta några drinkar. det ska bli jätteskoj:)

Ha en underbar dag hemma i Sverige:)

Många kramar från Elin

Penelopes barnstol..




Penelope modellar i sina otroligt snygga märkeskläder från GAP, hon har bara kläder från GAP. Riktigt dyra och fina. Visst är hon underbart söt!

Sjung och var glad:D

Weheyyy idag är jag såå otroligt glad!!! Vet inte varför, bara känner mig på toppenhumör. :) Allt har gått toppen med Penelope på förmiddagen. Var ute och gick en runda och hon somnade i barnvagnen, sötis! Perfekt väder, lite sol och runt 22 grader så lite lagom, men det blev ändå varma kläder på! Gick inne i stan, kolla runt lite. Igår var Penelope och hoppade i vattenpölar så det skvätte åt alla håll, så hennes skor är fortfarande blöta. Därför fick hon ta sina sandaler idag, och integå utan sitta i vagnen för det var fortfarande lite blött på marken!

Sen så gick vi förbi den otroligt snygga killen som sitter precis nedanför oss. måste gå förbi han varje dag när man går ut! haha man får göra extra många ärenden bara för att gå förbi där. Så jag blev extra glad idag när jag såg han. ;)
Sitter och lyssnar på Pinks låt So What grymt bra låt och man blir så glad av den. Sitter och sjunger med.
Tur att Penelope sover så hon inte hör mig. Ibland kan hon skrika åt mig när jag sjunger och då antar jag att jag ska sluta eftersom det inte låter så bra!

Igår försökte jag lära Penelope dansa Salsa. satte på en salsa skiva. det roliga är att jag inte kan dansa det heller, men jag försökte verkligen leva mig in i det. Vet inte om det blev så lyckat men Penelope skrattade i alla fall. ;)
Det enda minuset är att jag har såå otroligt ont i munnen för mina visdomständer börjar komma upp ännu mer, så jag kan inte äta på den sidan för det värker så. Så det är lite koniskt att både jag och Penelope får tänder, vi går runt och biter på saker och stoppar allt i munnen;) haha..

Ikväll ska jag på grekiska. jag och kristina satt och traggalde tillsammans igår. vi läste högt och tränade så nu kan jag hela alfabetet i alla fall. :D ska försöka glänsa med det lite ikväll, och impa på den snygga fotbollshunken!

Nu ska jag fortsätta sjunga och greja lite innan gullet vaknar!
ha en kanonddag för det kommer jag ha.. Känns som man är inne i ett lyckorus, allt är bara såå perfekt. Jag är på Cypern, har världens bästa jobb, utvecklas och allt är bara såå fantastiskt!
Många glada kramar från Elin:D


Regnet det bara öser ner...

Ja tro det eller ej, men idag fullkomligt spöregnar det, är kallt och åskar som bara den! Vaknade klockan 5 i morse att hela mitt rum lystes upp av blixtar.. Och nu snackar vi ordentliga knallar. Precis sådant som man ser i filmer. Åskan i Sverige är ingenting med detta. Det knallar så man tror att hela byggnaden ska rasa ihop!
Men oj vad jag har saknat detta vädret! Riktigt mysväder. Tända lampor, gå med tjocka tröjor och lånbyxor! Det var inte igår man fick göra det.. Så det skadar inte med lite regn, tvärtom det är skönt.
Skulle lägga Penelope innan som skulle sova middag och det var så mysigt att ligga där i värmen och kolla ut på regnet.
Men det är klart att jag vill ha mer sol innan jag beger mig hem. Där kommer jag få nog så tillräckligt med regn.

Ikväll ska jag och Kristina träna. Skönt!! Man blir så trött och slö av detta vädret så man behöver piggas upp.

Oj, nej men kolla precis nu tittade solen fram! Vädret ändrar sig verkligen hur fort som helst här nere. kommer s'kert va strålande sol i eftermiddag.

Ska ta en powernap nu medan Penelope sover!

Have a good day!
Enjoy / Elin


ABBA - party.

Nu har Penelope precis somnat. Inte konstigt att hon är trött, vi har haft ABBA party inne på hennes rum:) Vi har verkligen dansat loss ordentligt;) Hon kommer verkligen bli en liten dansprinsessa. Hon är så otroligt söt när hon vickar på rumpan och skakar på axlarna precis som en vuxen. Även när hon sitter i barnvagnen och vi är ute och går, så kan hon börja dansa om hon hör musik.
Shit vad vi har busat i eftermiddag. Man får skrattkramp i magen, för hon skrattar och då början man skratta själv lika mycket.
Idag lekte vi arga leken med varandra. Både kolla på varandra och vi höll på att spricka av skratt. Till slut gav vi oss samtidigt:D

Idag när vi var nere på stranden sa en gammal gubbe runt 60 år att det var en otrolig söt unge jag har. Jag förklarade för honom att det inte var mitt, men han sa att han trodde att jag va Penelopes mamma för hon var så söt och vi var så lika. haha vilken raggningsreplik;)
men ingen chans där inte...

Okej både är ljushåriga..:)

Ha en bra kväll!
Enjoy / Elin

Helgens bravader...

Måndag igen.. Oj en helg går så otroligt fort!
Men det är skönt ändå att komma igång, haha man blir lätt slö annars:)
I helgen har det hänt roliga saker. I fredags kväll satt jag barnvakt och kollade på en kanonbra film som hette Stardust. En jättemysig, vacker film, nästan som en saga, så den kan jag verkligen rekommendera.
På lördagen hade jag Penelope en stund på förmiddagen, sen kom den andra Au-Pair tjejen Kristin till mig.
Vi tränade på gymmet tillsammans med Kristina, tog en shoppingrunda, och tog en Frapuccino på Starbuck.
Därefter gick vi hem och lagade spaghetti och köttfärssås och seplade lite kort. Vi hade väldigt trevligt, och vi försökte bygga korthus, men vi skrattade bara så det gick inget vidare.
På söndagen var det meningen att vi skulle åka till Ayia Napa och Nissi Beach för att träffa Elin, men dessa Bussar gör mig galen så de gick ju inte givetvis. Så jag och Kristina lade oss på Larnaca Beach och låg där från halv 9-3.. Vi var ganska bruna därefter:)
Sen blev det träning för min del med kristina. Det är så skoj och träna med henne, för vi tjatar hela tiden så man glömmer bort att man tränar. :D
Sen lagade jag och Kristin mat. Därefter var vi så trötta fast vi inte hade gjort en enda kraftansträngning på hela dan, förutom jag som hade tränat mer än 1 timma, men det blev sängen för båda två tidigt..
Idag har jag och Penelope gått en runda inne i stan för vi skulle kolla skor till Kristina. Köpte en trekvartsarmad kappa, kan va skönt att ha på kvällarna för det är ganska kallt.
Okej, ska gå ut och sola nu medan Penelope sover. fortfarande 27 grader ute och klarblå himmel:D I like..

Okej, bye bye.
Enjoy / Elin

Vi tillbringade söndagen här istället. det fick duga;)

Utanför en affär som sålde otrolig mycket julsaker.. Oj ni skulle sett!!


I love starbucks:D

Grekiskakursen...

Jaa nu ska jag berätta om min grekiska kurs. Första lektionen igår. var allt lite nervös innan jag kom dit! haha men det behövde jag inte vart för det var värsta mupparna där, alla äldre än vad jag var. Lite tråkigt tänkte jag, tills värsta fotbollshunken dök upp;) han hade kommit lite sent.. Haha något att vila ögonen på, oj oj oj nu snackar vi riktigt het;)
Läraren var väldigt bra och det verkar skoj, och jag är verkligen motiverad till att lära mig grekiskan. Var och köpte böcker idag! En utmaning, men jag har satt upp som mål att jag ska kunna ha en konversation på grekiska innan jag åker tillbaka i sommar. Det måste jag väl ändå klara av?! Jodå.. :)

Nu har jag också bokat hemresan. Det är 100% spikat nu. Den 23 december landar jag på Landvetter flygplats typ 05.00 på morgonen. Åker tillbaka den 5:e januari. Så det är inte så länge, men jag ser verkligen framemot det. Lite nervöst nästan att komma hem.. haha:) Kul och klä gran och fira en riktigt svensk jul. Mys!

Söndagen kommer jag att tillbringa här, på denna underbara stranden Nissi beach i Ayia Napa, tillsammans med Elin:) Någon som är avis?;)

Okej ha en underbar kväll allihop:)
Enjoy / Elin

Resa hem över jul...

Har suttit som en galning nu, både jag och kristina och letat resor hem till Sverige över jul.. Trodde att jag blev helt knäpp ett tag, men nu verkar det att ha fixat sig. Ett samtal hem till mamma, som snällt nog har bokat en resa tillbaka..:) Tack mamma! Vad ska jag göra utan dig?!
Jag kommer åka hem till Sverige den 23 dec, lite tråkigt att det blir dan innan julafton, men men.. Kommer åka tillbaka den 5 januari. Så jag kommer inte vara hemma så länge, men jag ser framemot att komma hem och fira svensk jul.
Ska försöka hinna med att träffa så många som möjligt när man är hemma också. Eller samla ihop alla på en stor fest på nyår:)

Igår kväll förstår ni gjorde jag något väldigt trevligt! Jag va ute och käkade middag med den andra tjejen Elin:) det va hur trevligt som helst, åt kanongodmat på en fin restaurang så man såg ut över hela havet! Sen åt vi en samrrig efterrätt också:D Mums! En bland mina favvorestauranger här!
Vi satt och snackade och hade jättekul. Sen gick vi en runda inne i stan! det va så otroligt kallt, så vi var tvugna och röra på oss. Okej, klockan var 10 på kvällen och det kanske var 17 grader, men har man vart på Cypern i 3 månader snart så är det kallt!! ;) men alla turister gick i t-shirt och shorts!
Ska till Ayia Napa på söndag för att träffa Elin:)
Vi planerade att nästa helg blir det utgång här i Larnaca. Måste ju testa på partylivet här också! Ska bli skoj.

Ikväll ska jag ju som sagt på min grekiska. Det ska bli superroligt, men samtidigt lite nervöst. haha har suttit och pluggat grekiska glosor så det står härliga till. Men det ska bli skoj och se vad det är för folk som ska dit. Det kommer vara en salig blanding av olika sorters folk!
Berättar sen hur det var!




have a nice day!
Enjoy/Elin

Sol :D

Det är fortfarande strålande sol och hur varmt som helst, runt 27 grader och inte ett moln på himlen;)
Så otroligt skönt och ändå är det den 5 novmeber. Snö och minusgrader, vad är det?! Haha kommer kännas jättekonstigt att komma hem nu över jul. Vakna upp på morgonen av att det ä itne är sol. Helt wierd..;)
Jag håller på att leta resor hem just nu och jag blir tokig...

I moegon kommer jag börja min grekiska. ska bli väldigt spännande:P Får förbereda mig på glorosr och lite så ikväll..:)

Ikväll ska jag träffa Elin, vi ska ut och äta! ser framemot det. ska bli hur kul som helst:)

Nu ska jag busa Med lilla Penelope:D

kramar Elin

:D

Jag vill att den här härliga tjejen ska komma ner till mig den 17/11:) Hoppas och tror att hon gör det också. Boka en resa nu Frida!!!

Att utvecklas som människa

Efter att jag packat mina väskor och begett mig ner till varmare breddgrader för att jobba har jag växt enormt som människa. Det känns som att för varje dag händer det något som gör att man utvecklas, vilket är otroligt häftigt!
När man åker i väg till ett land helt ensamt är det 2 saker som man måste acceptera.
För det första måste man lära sig att vara med sig själv och acceptera det och tycka att det är OK. I början kan det faktiskt vara ganska tufft.
Jag är en social människa och är van att ha kompisar omkring mig. Men nu får man anpassa sig efter situationen och jag tycker det är helt OK att vara med mig själv.
Visst ibalnd kan det vara lite drygt, men i det stora hela trivs jag med det. :)
För det andra måste man lära sig att klara sig själv. Nu finns det ingen mamma som berättar för dig hur du ska göra, utan nu är det Du, Du själv som ska komma på den bästa lösningen.
man utvecklas enormt när man känner att man klarar sig själv!
Den 25 augusti stod jag på larnacas flygplats alldeles själv (okej, det var typ 2000 pers och totalt kaos när vi väntade på väskorna, men jag var själv). Själv leta upp rullbandet med väskan ( ja jag hade vara 1!!!), leta upp utgång, och den nya familjen. Det känns skönt att veta att man klarar det själv!
Jag är en sådan person som inte kan stå still och trampa på samma ställe, utan jag måste vidare. Ha nya planer och mål för att utvecklas.
Tänk om jag inte hade åkt?! Då hade jag fortfarande gått hemma och trampat i lilla Mark, som just nu känns obetydligt för världen.
Man måste komma ut och se världen och få ett annat synsätt. Annars är det lätt att bli inskränkt.
Det känns så tråkigt de som fortfarande går kvar hemma i Kinna/Skene, som fortfarande festar på enda utestället Lounge och kollar i de 3 klädaffärerna, Wilma, JC och Lindex. Okej jag har också gjort det en gång, men jag är glad att man får se att det finns så mycket mer där ute!!
Men sen ska jag också poängtera att det finns olika sorters människor, så vissa kanske är nöjda med att leva detta livet.
Självklart ska man göra det som man känner sig nöjd med.
man ska kunna sitta på ålderdomshemmet och klappa sig på huvudet och tänka "jäklar vad duktig jag har vart och vad nöjd jag är med mitt liv!"
jag tycker det är otroligt skoj och träffa nya människor. Att öppna sig för nya personer gör att man också utvecklas.

Det gäller att våga!

Enjoy!
/Elin

RSS 2.0