27 grader och början på november...

Idag är det 27 grader ute och det är snart 1 november. Det är helt otroligt. var inne och läste aftonbladet på nätet och där stod det att det va snökaos hemma i Sverige. Stackare som ska behöva tampas med snö.. Det känns ljusår härifrån.
Både igår och idag har lilla Penelope haft feber så det har blivit 2 mycket lugna dagar!
Börjar snart få lite abstinensbesvär efter att leka. Haha;)
Jag kommer på mig själv med att gå runt och sjunga på barnsånger. Häromdagen när jag skulle gå och hämta mat gick jag och sjöng En kulen natt natt natt min båt jag styrde... Hallå? Vad ska folk tro..?
Som tur är förstår dom inte svenska. ;) Vadå leva sig in i leken?
En annan sak som vi brukar göra med Penelope är att när vi går ner för trappan har de tavlor med blommor på. Varje gång man går förbi frågar man penelope "vart är blomman"? "Där" svarar hon då..
Igår när jag och Kristina skulle gå ut och handla på kvällen höll jag på att säga så till henne, bara för man är så van vid det;) haha, både jag och kristina gick runt och sjöng på barnsånger hela vägen till affären. Nynnade till Teletubies;)
Att man aldrig växer till sig. Jag köpte lego till Penelope häromdagen och jag hem och började leka direkt. jag tror att jag tyckte det var mer roligt än vad hon gjorde;) jag satt där hela dagen och byggde... Haha:D

Idag börjar halloween helgen.. Jag och Penelope har pysslat massa spöken för att komma i lite stämmning.
Lite tråkigt att sitta själv ikväll och inte vara med kompisar. Börjar bli lite tråkigt att inte ha så mycket att göra på helgerna och inte ha någon att vara med när jag är ledig, men förhoppningsvis kommer det att komma..!

Jag är inne i en pysselperiod så jag och Penelope pysslar en massa. Det är ju såå skoj! Idag har vi gjort marackas av toalettrullar, så har vi hält i ris. Penelope gillade dem jättemycket! :)

Enjoy!
Elin

Halloween

Igår satt jag och Penelope och halloween pysslade, se så fint resultat;)

Spökena är gjorda av Penelopes fötter som vi lade på ett pappaer;)

Vilken härlig dag..

Idag är en underbar dag. Perfekt väder, inte för varmt eller för allt utan alldeles alldeles underbart:)
Har gått en lång runda med lilla Penelope.
Det va lite komiskt för vi gick förbi ett skyltfönster som hade massa tomat och grejer, och det passade inte riktigt in i 28 graders värme, haha men de firar ju jul här precis som alla andra! Men solen stod och gassade på skyltfönster så det såg lite skoj ut!
Annars har vi vart på lekparken och busat och lekt.

Igår träffade vi en massa andra svenskar i en mysig liten pittoresk by som heter Kalavossos. :)
Hmm svenskar är ju som svenskar är, men det var ganska skoj. Inte så många unga med, utan det var bara barn och gamla.
jag tror vi svenskar är världsbäst på att ta kort, och jag ska erkänna att jag tillhör också den kategorin som tar kort på allting. När det började regna igår sprang alla svenskarna ut med sina kamror för att ta kort på regnet.. Hallå?? har ni aldrig sett regn innan? haha med det skulle plåtas det också. Jag avstod dock från att fotografera regnet, det har jag sett alldeles för mycket av hemma i Sverige innan jag åkte.

Kristina och jag tog en shoppingrunda igår. Hon skulle köpa en ny kostym till sitt nya jobb. Det ser så skoj ut och ha ett jobb där man klär sig snyggt i kavaj och kjol, så vi sa att vi får införa det här hemma också när jag är med Penelope. Det får bli den nya dresscoden:)

Okej, ha det gott hemma i höstrusket!
Pussokram Elin

Roliga Dagar!

Ja då kanske det var dags att skriva här igen då. Jag har hört att man ska skriva ganska regelbundet i sin blogg för att locka så många läsare som möjligt! Haha, kanske ska följa det tipset och göra det då. Jag vet själv att det är otroligt tråkigt att följa någon som skriver, och bloggen typ aldrig uppdateras..

Just nu har jag haft extra roliga dagar här på Cypern. Kristina, mamman i familjen, började jobba i måndags så jag har fått ha Penelope helt själv. En omställning för oss alla, men det har funkat helt OK. I måndags och tisdags har hon vart som en ängel, men jag förstår om hon blir lite gnällig när inte mamma är hemma eftersom hon är van att ha mamma hemma. Hon känner på sig att det är något annorlunda och inte som det brukar vara.
Men det har blivit mycket bus, lek och framför allt skratt i massor:D Hon kan verkligen underhålla den lilla tjejen!

Häromkvällen satt jag och Kristina och pratade om ett väldigt intressant ämne: Nämligen hur förvridet samhället, framförallt det Svenska samhället, har blivit. Så fort man slår upp tidningen är det mord, mord, mord, våltäckt, rån, inbrott, barnmisshandel och vad det nu mer kan vara för hemskheter. jag menar vart är vi på väg?
Som pappan i österrike som låste in sin 18 åriga dotter och gjorde så hon födde honom 7 barn!! Hallå? Wake up! Det går verkligen inte beskirva med ord hur hemskt det är. Vem har gjort sig förtjänt av någonting sådant? Man hittar inte orden.
Hur kan man verkligen komma till den punkt där man går över gränsen och utsätter någon för sådant här?
För att inte prata om barnmisshandel. Ett oskyldigt barn som inte gjort någonting? Precis som Krisitna sa vet dem inte när de är små vad som är farligt och inte, vad som är varmt och kallt, vad som är rätt och fel och vad som blir konsekvenserna av om man gör något farligt. men det är till för att utforska. Det hjälper inte då med att slå barnen så fort de gör något som inte är rätt? Världen är helt ny för dem! Hur ska de kunna veta vad som är rätt och fel?
Ett barn som blir slaget under sin uppväxt kommer aldrig kunna utvecklas så som andra barn, som växt upp i en trygghetsmiljö. De kommer bli osäkra på sig själva!
ett väldigt intressant ämne som man kan disskutera i oändlighet!
det berör en väldigt illa.

Var rädda om varandra.
/Elin

Börja blogga!

Jaha då var det min tur att börja blogga då. Lite sen, men jag tänkte att det kan vara dags! Egentligen är det min kompis Sanna som har inspirerat mig till detta eftersom hon också börja blogga för ett tag sen och jag har vart en flitig läsare hos henne, och då tänkte jag att ähh jag skaffar en jag också. Lite härmapa men jag hoppas hon har överseende med det!

Just nu befinner jag mig på Cypern, där jag är au-pair åt en liten 16 månaders tjej. Har vart här sedan augusti och ska stanna fram till jul, då jag kommer åka hem till Sverige och fira jul. Men inte nog med det har jag bestämt mig för att åka tillbaka efter jul och stanna ett halvår till. :) Jag trivs så enormt bra och Sverige känns väldigt långt borta i mina tankar just nu.
Jag kanske ska berätta mer om vad jag gör här på Cypern. Jag är alltså au-pair i en svensk familj, vilket är väldigt skönt eftersom man har samma syn på saker och man kan även förstå varandra utan några konstigheter.
De har en 16 månaders liten tjej som är hur söt som helst. En riktigt liten busig tjej som springer omkring och har en massa bus för sig.
Vi bor mitt inne i Larnaca som är en förhållandevis ganska stor stad om man jämför med lilla Kalv som jag urspungligen kommer ifrån.
Jag trivs som sagt utomodentligt bra här. Har en egen lägenhet, vilket är skönt.

Mina dagar består väldigt mycket med bus, lek och spring, men även sagoläsning och att titta på 5 myror är fler än 4 elefanter som lilla Penelope, som tjejen heter, älskar!
Familjen som jag bor hos är kanon och det är så skönt. Man kan prata med dem om allt och de är som kompisar.
Man har hört många som åker iväg och kommer till en familj där det inte alls stämmer med personligheterna. Man har också hört mycket hemskt om tjejer som råkat illa ut när man åkt iväg. Och sådant vet man ju egentligen inte förrän man kommer dit! Det är så grymt sjukt att sådant ska behöva hända.
Pappor i familjen som inte kan hålla fingarna i styr fast de har 2-3 barn och är småbarnspappa, är gift, har volvo, villa och vovve, men som ändå är olycklig. Helt knäppt.

Jag måste säga att det va riktigt kul och blogga och kommer fortsätta och göra det framöver också så ni får veta mer om mitt äventyr här nere på Cypern. Alltid händer det något nytt spännande varje dag.

Snart kommer lilla Penelope vakna och då ska jag fortsätta busa med henne.

Kolla även in Sannas blogg: sannajosefine.blogg.se
En helt underbar tjej som är iväg i USA som au-pair:)

Enjoy!
Byebye/Elin

RSS 2.0