En vanlig dag för en aupair.

07.15 Klockan ringer till tonerna av Lars Winnerbäck. Eftersom jag är så otroligt morgonseg tar det år och dar innan jag kommer ur sängen, fortfarande inte helt vaken. Sätter mig på sängkanten, och somnar nästan om. Tänk er Kalle Anka på julafton!
07.45 Brukar jag infinna mig hos min familj (kallar dem det för de är det just nu) Hittar Penelope framför TV:n och kollar lite tillsammans med henne innan jag gör iordning gröt.
08.00 Går både Kristina och Christian och jag och Penelope får FF vilket innebär att vi får göra precis vad vi vill.. Nästan! Vi käkar frukost, klär på oss, handlar bröd på Zorbas och bortsar tänderna.
09.00 Lektime:) Musiken drar igång med sång och dans. Även leksakerna töms ut över golvet och det blir en salig röra.
10.15 Ut, ut, ut i det fina vädret, nu vill vi inte vara inne längre... På med promenadskorna för nu ska det gås en runda antingen genom stan ner till havet, o då passar vi på att shoppa lite, eller går vi en runda runt gatorna.
11.00 Tillbaka och jättetrötta! Får lite mer energi genom frukt och youghurt.
12.00 Natti Natti. Måste sova för att orka med eftermiddagens aktiviteter.
12.00 - 13.30 Fri tid för mig. Oftast fastnar jag framför datorn men försöker vilka, ta en power nap, läsa eller lyssna på musik. Ladda batterierna lite.
14.00 MAT! Ofta spaghetti och köttfärssås eller Korv storganoff. favoriträtterna.:) MUMS
14.30 Eftersom det ser ut som en mindre jordbävning efter vi ätit måste vi sanera köksbordet och golvet från mat. Även Penelope behövs tvättas från topp till tå. Jag diskar och gör iordning och Penelope leker med Spirre, hennes nya polare.
15.00 Leker, dansar, tvättar och grejar tillsammans. :)
15.30 Ut igen,  nu bär det av till lekplatsen för att leka med andra barn. Vi springer runt, hoppas, studsar och leker. Kollar även på fåglarna. Springer även utanför försäkringskassan när vi kommer hem...;)
16.30 Nu är det mellanmål! Frukt eller smörgås, vad Penelope nu är sugen på.
17.00 Nu kommer dagens sista energi och vi ger gärnet. Fram med partymusiken för nu blir det disco, eller pysslar vi, eller springer runt och skrattar.
18.00 Vi bänkar oss framför TV:n med Pippi, Lotta, Madicken, Emil, Teletubbies, eller ja vad det nu kan vara. Dags för gröt också. Kristina kommer hem och Penelope hoppar av glädje. :)
18.30 Jag går in till mig för att varva ner efter en dags arbete. Läser, sitter vid datorn, ibland träffar jag Elin.
20.00 Träning på gymmet ofta tillsammans med Kristina:) Kul att träna tillsammans för man glömmer bort att man tränar. Vi går igenom dagen vad som hänt på respektive arbete.
21.30 Äter vi, kollar TV och pratar.
22.00 Nu är det bums i säng. Somnar med en gång.. Natti Natti.


Helgens party..:)

Ja, då var det söndag morgon igen. Vad en helg går fort. Jag måste erkänna att jag har precis vaknat och klockan är runt 13.00. Är det lite sent? Skönt var det i alla fall. Och man kan säga att jag var lite värd det. Satt barnvakt till klockan 03.00 i natt. Penelope vaknade runt halv 12 och var hungrig, men jag tyckte bara det va skoj för då fick jag lite sällskap. Hon var vaken runt 2 timmar och sen när jag skulle natta henne igen låg hon och klappade mig på kinden och låg och kramade om mig. Det var så mysigt, hon är så söt:) Så jag somnade en liten stund jag med. Hade bara sovit 5 timmar föregående natt i Evelinas stenhårda säng. Det funkade bra men inte lika bra för min skönhetssömn.
Ja, i fredags åkte jag och Elin till Evelina för att gå ut och ta några drinkar och prata. Alexandra kom också så vi hade väldigt trevligt. Elin hade med sig ett spel som hette Våghals, det är som Sanning och Konsekvens kan man säga, och så ska man göra massa hemska saker. Skicka massa sms med pinsam text till folk, dansa så sexigt man kan och berätta massa saker om sig själv. Det var hur roligt som helst:)
Sen gick vi till en nyöppnad bar där de hade fantastiskt goda champangedrinkar. Ooo vad gott det var:) Därefter gick vi till en annan bar, det är ett stor gamalt hus som är jättemysigt som de har gjort i odrning med massa rum som de inrett med kuddar och massa ljus. Väldigt trevligt, för att sedan gå vidare till sista stället som heter "Svinaki" som är en nattklubb där vi dansade järnet tills klockan var halv 4 och vi började dra oss hemmåt. En mycket lyckad kväll:)

På morgonen var vi trötta och sega, men det hindrade oss inte från att gå upp hyfsat tidigt för att åka in till stan och gå på Vero Moda där allt bara kostade 5 euro (50 :-) Det var ett halleluja moment, men hoppet minskade drastiskt när vi kom dit, fanns bara gamla kläder som de hade tagit fram som var modernt för 5 år sedan.. Elin hittade i alla fall ett par schyssta jeans för 5 euro. Snacka om kap.
Sen åkte vi till IKEA och åt köttbullar.. Å vad gott det var. Sen köpte jag på mig lite växter till min lägenhet så jag får lite grönt. :) Blev kanon!

jaa det är väl min helg. och den har vart superrolig! :)

Lägger upp lite bilder.

Enjoy/Elin

Elin Evelina och Jag:)

De otroligt goda drinkarna..




Dålig uppdatering.

Ursäkta att jag har vart så ålig på att skriva. Har ingenting att skylla på förutom att det kanske är latmasken som ligger och gnager. Men jag lever i alla fall och har det bra!
Vädret är underbart, så jag och Penelope är ute en massa nu och springer omkring. Snacka om gratismotion:)
Jaa det har väl inte hänt så mycket sen sist. Har spenderat min helg med Elin:) Mycket trevligt. Har suttit barnvakt tillsammans med henne. Vi var så sociala den kvällen. Elin satt vid datorn, jag kolla på film, så det byttes inte seciellt många ord.
Jag och Kristina har vart och tränat i veckan också. Skönt att ha kommit igång med det.:)
I helgen ska jag, Elin, Alexandra och Evelina göra Nicosia osäkert. Ska ut och ta några drinkar och bara tjöta;) Ska bli skoj.
Ska skärpa mig med att vara så lat.
ha det bra allihop där hemma.

Enjoy/Elin

Haha brukar bli lyckat när vi är på G;)

Ekonomisk kris har drabbat även mig.

Ja det pratas ju mycket om den ekonomiska krisen nu i världen och den har även drabbat mig. Därför ska jag börja bli ekonomisk. Ja just det ni hörde rätt. Från och med nu ska det inte shoppas någonting, om det inte finns något riktigt fint;) haha... I helgen var jag och Elin inne i Nicosia och både hon o jag ska börja spara, så vi handlade ingenting. Är så stolta över oss:)
Just det kanske mer om helgen... Vi var inne i Nicosia och kollade runt, sen åkte vi till Paralimni och storhandlade på Carrefour som är en jättestor mataffär. Sen åkte vi till Elin i Agia Napa. :) Hade myskväll, kolla film och drack lite vin och hade trevligt.
Sen på Söndagen blev det utflykt för hela slanten. Först åkte vi och kollade ut över Spökstaden Fammagusta. Den har vart helt orörd sen turkarna invaderade och tog över den sen 1974. Ingen kommer in i den men man kan gå upp på ett tak och då ser man bra. Stod hotell som inte var färdiga och det hänge fortfarande grejer kvar i byggkranarna. Grekerna som bodde där fick bara 5 timmar på sig att lämna staden. Sedan dess har ingen vart där. Hemsk känsla fick man när man stod och kollade över alla husen. Tänk er själv att det kommer någon och tar ert hem och hus ifrån er. Men det var intressant att ha sett.
Därefter åkte vi till Cape Greko som är en klippa som ligger 75 m över havet och runt omkring är ett naturreservat. Så otroligt vackert. Man såg hela havet framför sig och hela kusten ändå mot Larnaca. Jättefint. Rekommenderar alla som ska åka till Cypern att ta sig en titt där.
Sen åkte vi tillbaka till Larnaca och lagade lite mat, eller jag lagade mat. Elin stackaren hade ju kört hela dan så hon kunde behöva ta igen sig. Men maten blev sådär, gillar inte gasspisen det blir så konstigt, så vi gick ner till Häagen Dasz och åt oss mätta på glass istället.
Ja ungefär så har min helg sett ut. Superkul har det vart!
Penelope är lika busig som vanligt. Hon kan äta alldeles själv nu med sked och dricka ut glas. Duktig den lilla tjejen.
Igår var hon så rolig på morgonen när vi skulle borta tänder. Jag brukar alltid borsta mina tänder med henne men igår gjorde jag inte det. Då kolla hon på mig och sa "Tiii" gick fram till dörren, och in i min lägenhet och in till mitt badrum och tog fram min tandborste. Så där går inte att fuska;)
Vi har gått en lång runda och hon gick hela vägen. Trodde inte att hon skulle orka gå så långt, men det gjorde hon.

Hoppas ni har det bra hemma. Lägger upp lite bilder!

Enojy/ Elin

Elin på Starbucks. Här hugger vi i;)Jaa vi gillar vin...

Mmmm Tuffy nut latte. :)

Sen läste vi lite svenska tidningar...

Utsikt över Fammagusta. Hotellen som inte blivit färdiga...












Efter denna bilden ramlade jag rakt ner i marken;)







Fredagsmys:)

Just nu sitter jag och väntar på Elin som ska komma hit, beräknad att vara här om ca 3 min;) Vi ska ha lite fredagsmys! Skoj, evelina ska sova här också så förmodligen blir det Nicosia imorgon eller Limassol!
Ha en trevlig helg allihop.

Pussokram Elin

Tillbaka på Cypern.

Ja nu är ordningen återställd igen, jag har kommit tillbaka och installerat mig som vanligt. :) Känns skönt. Back to normal again! Fast det var lite flygstrul när jag skulle åka, kom till Landvetter och skulle cheka in vid halv 6 tiden, men sedan när jag läste på avgångstiderna stod det att mitt plan var beräknat till 04.45. Du skämtar tänkte jag, men inte då!!
Som tur var hade de fixat rum på Landvetter hotell så man kunde vila där och gratis middag, fruktost och mat på planet. Men det blev bara sovit i drygt 3 timmar så det har fortfarande sina spår. Men i alla fall vi kom iväg runt 05.30 istället, men iväg kom vi ju. Det var bara pensionärer med på planet, långisarna som ska stanna till mars. Stackars elin säger jag bara som får ta hand om dem. De bara klagar, det är det enda de gör. Åååå höll på att bli knäpp på planet för jag fick sitta jämte en tant som klagade HELA tiden. Var det inte att flyget var förstenat, var det för att vi fick middag klockan 7 på morgonen! Kan de inte anpassa sig??
I alla fall väl framme ick jag ut mina väskor som vägde ton. Men inchekningsgubben sa att jag inte behövde betala mina 17 kg som jag hade i övervikt, vilket gjorde att jag sparade 950:-. :)
Det känns bra att vara tillbaka, och allt är som vanligt. Penelope har var lugn och glad idag, och igår när jag kom började hon hoppa och dansa!
Just nu har jag saker överallt så det känns som jag ska bosätta mig, ska föröska komma iordning lite mer.
Penelope har utvecklats ännu mer sen jag åkte och hon har börjat prata mycket mer, kan säga massa ord. :) Så kul och se. Man märker saker mer när man är borta från varandra för annars är vi ju med varandra hela dagarna och då tänker man inte på det lika mycket.
Måste börja plugga min grekiska också. Har lektion imorgon.

Nu vet ni lite hur läget är här på Cypern i alla fall. Å att jag har kommit fram säkert.
Ha det så bra där hemma.

Enjoy/Elin

Back to Cyprus!

Imorgon 19.25 svensk tid lyfter mitt plan som ska ta mig tillbaka till Larnaca. :) Packningen står så gott som klar ute i hallen och det mesta är fixat. Bara lite småsaker kvar! Men är lite orolig för min väska eftersom jag ska ha med mig 2 väskor nu och vardera väger 17 kg, alltså 34 kg och man får bara ha med sig 20 kg. Fast man får ju betala för övervikt, men ändå.. Jaja känns ju nästan som jag ska flytta ner för evigt. Men jag ska alltid ha med mig för mycket saker. Onödiga eller inte, det är en annan fråga. Haha..
Köpte en ny mp3 spelare igår. En liten rosa söt. Stod och valde mellan svart och rosa, men kom fram till att den rosa var mer min stil;) Någon som kan intyga?! Så nu är den laddad proppfull med bra musik så jag klarar mig på flyget.
Ska försöka med och ta en fika med Cissi också innan jag lyfter. :) Ska byta julklappar!
Kristinas mamma och Janne och hennes syster Karin som var här igår sa att de är inne och läser min blogg regelbundet och även Kristinas pappa så jag får väl börja tänka på vad jag skriver;) Haha...

Nu ska jag umgås med min lillebror! Ta hand om er.

Enjoy/Elin

Snart kommer jag ÄNTLIGEN få vara tillsammans med den här sötsen. Laddad för ännu mer bus! :)

Snart tillbaka på Cypern.

Jaa, snart bär det av tillbaka till Cypern. SKönt att komma tillbaka till värmen. hade verkligen glömt att det kunde vara så här kallt. Samtidigt känns det lite vemdigt att åka nu när man vart hemma ett tag, fast samtidigt vet jag att jag kommer bli rastlös om jag ska gå här hemma i Kalv. Bättre att vara på Cypern och göra massa bus med Penelope.
Nyår var väldigt lugn, eftersom jag var sjuk och hade feber fick det bli firande hos mormor och morfar. Jättemysigt:)
Det var inte som jag hade tänkt mig med att vara hemma eftersom jag åkte på förkylningen. :( Men men hoppas på att många kommer ner till mig i vår till ett land där det inte är såå KALLT som det är här. Det har snöat idag, och är 2 minus ute, Brrrr...
Jag och Karin åkte till Gekås idag för att inhandla det sista till Cypern. 2,5 kg gröt, massa nappar och barnfilmer, kläder och leksaker. Jag fick intala mig själv att jag har inga barn, men man kunde nästan tro att jag var en ensamstående ung mamma med 5 ungar hemma;) Men va skoj det är att handla barnsaker. Nu har man i alla fall en andledning att gå på leksaksavdelningen :P Haha.. Köpte även veckotidningar, lite svenskt lösgodis både till Kristina, chirstian och även Elin:D
Så nu ska det inte gå någon nöd på oss.. :)
Längtar efter bustrollet nu!! Hoppas och tror att hon saknat mig med.
Får se hur länge jag kommer vara borta denna gången, vem vet... Kanske bosätter mig på Cypern??! Fast det vill inte mamma. Haha..:P Men ärligt talat så vet jag inte hur länge jag kommer vara borta denna gången. Vi har inte bestämt något datum, men förmodligen kommer det bli till hösten.
Kristinas mamma Lillemor och Janne och Kristinas syster har vart här i kväll för att lämna över lite post som jag ska ha med mig. De hade med sig deras hund Ludde som var jättestor:) Trevligt att de kunde komma hit, de är hur mysiga som helst.
Nej nu ska jag ha en riktig myskväll med familjen.

Ta hand om er. Och Cissi, ha en underbar födelsedag och partykväll! <3

Enjoy/Elin


RSS 2.0